IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Димитрова: Потърпевшите се примиряват с увеличените разходи по кредити

С дела срещу банките се захващат тези със силно увеличена вноска или тези, за които спазването на закона е принципен въпрос, споделя адвокатката

08:30 | 19.09.12 г. 61
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Десислава Димитрова. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Десислава Димитрова. Снимка: Личен архив

Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

58
rate up comment 2 rate down comment 0
sadesht banka
преди 11 години
Надвзети за четири години суми от неправомерно вдигната лихва - 9880 лвБъдещи надвзети суми за 31 години, в резултат на моментното настроение и желание за забогатяване на господата/госпожите банкери - не ми се мисли колко лв.Разходи за адвокат за първа инстанция - около 600 лв. Както и да въртиш сметките , по добре да рискуваш с търсене на права в съда, отколкото да търпиш и живееш в постоянен страх, колко ще ти бъде следващата вноска по кредита... Още повече, че шансовете да осъдиш банка стават все по-големи. Аз лично знам за поне 5 дела. Ако някои иска съдебни решения мога да му пратя на имейл :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
57
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
"Д. Димитрова: Потърпевшите се примиряват с увеличените разходи по кредити"ТАРИФА ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ, СЪГЛАСНО НАРЕДБА 1 НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТЧл. 1. Размерът на възнаграждението за оказваната от адвоката правна помощ се определя по СВОБОДНО договаряне въз основа на писмен договор с клиента, но НЕ МОЖЕ да бъде по-малък от определения в тази наредба МИНИМАЛЕН размер за съответния вид помощ..........Чл. 6. Възнагражденията за съвет, справка, изготвяне на книжа и договори са следните:1. (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г.) за устен съвет и справка в съдебни и административни места и др. - 20 лв. / "Здравей " " Здрасти" "Съветвам те, да се обърнеш към "X" инстанция" "дай 20 лв" /.............Като се зачете надолу по тарифата човек, лесно може да се отгатне на кого се полага и на кого не му се полага правна помощ. :)..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
"Д. Димитрова: Потърпевшите се примиряват с увеличените разходи по кредити"Ами де ще идат, че няма да се примирят!!!? :D Хората занимаващи се с ПРАВО, господата, госпожиците и госпожите Юристи, да не се правят на ощипани моми! Та нали затова ограничиха достъпа на гражданите до юридически услуги!!!? :D.. Компаниите са си платили на законотворците за стригането на овцете и сега е логично да си ги стрижат. :D..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
55
rate up comment 2 rate down comment 3
dean.jordanov
преди 11 години
"Ама балъка вижда цифра и си вика "еее, голяма далавера". На ви ся." изключително елементарно мислене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
54
rate up comment 2 rate down comment 4
madcow
преди 11 години
Девет милиона мишлета ...Впрочем много ясно, че банката е знаела че курса ще се промени - разликата в лихвите е точно равно на очакваната промяна на курса. Ама балъка вижда цифра и си вика "еее, голяма далавера". На ви ся.А за лихвите се разбрахме, там проблемът е, че договорът е неясен и банката прави каквото си иска, и това трябва да се промени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
53
rate up comment 0 rate down comment 0
nikolait
преди 11 години
ама точно затова иде реч. Защо ще превалутираш?! Точно в Чейнджа кешираш загубата. Идеята е че ако си взел франков кредит, може да имаш бизнес с Швейцарски фирми или роднини или гурбет(т.е. имаш шв. франкове). Само че Банката иска ЛЕВОВЕ по КРЕДИТ С ФРАНКОВЕ?! Или тя си иска печалбата на СХЕМАТА, която е измислила. Идеята е че ако е дала ФРАНКОВЕ и си ПЛАЩАШ във ФРАНКОВЕ няма проблеми. Точно както са животозастраховките(повечето са валутни).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 3 rate down comment 0
nikolait
преди 11 години
не не, ясно е че Банките са си като акула в океана. Разликата между океанския свят и човешкия е ЗАКОНА. Така че ще следя с интерес БГ СЪДА какво ще отсъди. Във всеки случай не е нормално да си купиш автомобил за 100 000 лв и да имаш примерно 5 г. гаранция, пробег гарантиран и тн, а да си вземеш банков продукт, да договориш условия и още на следващия месец да те ОБЕСЯТ ЗАКОННО. Това е абсурд. ПРОПУСК на Банката и на Държавата е че е допуснала подобен продукт на пазара, който носи ГОЛЯМА ОПАСНОСТ за финансите на едно семейство. Точно както е с храните, напитките и тн. С една дума за всички има правила, но не и за продуктите на Банката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Пресен пример! В известна верига за ел. техника на една позната и предложили ТВ на изплащане БЕЗ лихва. 100 лв. Мъжа и си дал данните,като дори си мислел, че няма да го одобрят, защото не работи в БГ и не плаща осигуровки тук. Веднага го одобрили. Когато консултантката донесла договора с чупене на ръце и треперещ глас им обеснила, че нямало лихва ама всъщност за всеки месец има такса застраховка. Т.Е. всеки месец трябва да внася 7 лв застраховка. 100 лв ТВ + 6 месеца такса застраховка - 142 лв. Няма лихва, чиста работа. Представи си го сега за жилищен кредит за 30 години срок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 3 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Не разбираш ли бе човек. Това е пропаганда. 90% от случаите хората гледат изгодното. Банките, рекламите, консултантите те убеждават, че и изгодно. Не клиента си мисли, че прецаква другите. Кредиторите му обесняват колко е изгодно с ясната цел, че го вкарат в капан. Ти разбираш ли от производство на мебели? От ел. система? От ВиК? От производство на коли? Писане на книги? Правене на бира? Клиента трябва ли да разбира от всичко това, само и само да отиде до бакалията да си напазарува? Пак казвам кредита е МАСОВО рекламирана стока един вид пропаганда. И хората се хващат защото имат доверие, а не защотото нямат доверие и се мъчат да прецакат банката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 2 rate down comment 0
temp
преди 11 години
А относно заплатата ....Това стана популярен лаф в последните 2-3 години, преди 5 оше не беше измислена тази фраза ;)Сега в нея се използват лева/евро. Сигурна съм че ако падне валутния борд ... набързо ще се пренапише в по-изгодния вариант - лева или евро ... И пак ще се спряга - абе ти що не мисли че валутният борд може да падне?! Ето сего като си мислеше че можеш да се правиш на тарикат с тези лева/евро ....Така че мили ми bree van de kamp, пост експерти ти не уважавам - лесно е да бъдеш такъв, както и такъв платен от банка :) Сполай на всички такива, но извиниме нито са професионалисти, нито нищо :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още